Reisverslag Afrika  (7 juli tot 29 juli 2012)THEMBALETHU  Beste mensen,

Wij willen graag iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt voor ons, om in zuid Afrika, zo veel  goed werk te hebben  kunnen verrichten. Zuid Afrika is erg rijk, maar kent enorme tegenstellingen tussen arm en rijk.

Gerard en Frieda Janssen uit Veghel zetten zich al vele jaren in, om deze nood te verzachten en om vooral weeskinderen te helpen een uitzicht te bieden op een betere toekomst.  Vele van deze kinderen zijn HIV besmet, getallen van rond de 50% worden hier genoemd.

De stichting Thembalethu Zuid Afrika is opgericht door Mw. Sally McKibbin, en deze wordt o.a. financieel ondersteund door de stichting Thembalethu Nederland. 

Wij hebben veel kinderen een betere toekomst kunnen geven door een school uniform te voor maar liefst 95 kinderen op 8 verschillende scholen. Alle kinderen kregen ook een zelfgemaakte school etui, met daarin potloden, liniaal, gradenboog etc. verzorgd door Mw. V. Reijbroek uit Erp.

Op 2 scholen o.a. Zulete, hebben wij o.a. 1000 pennen, kleur stiften, woorden boeken, kinderboeken in het Engels,  kleurpotloden gegeven.

In 3 kids clubs en opvang tehuis Thembalethu hebben wij, hoelahoep ringen,  springtouwen, en  schoolborden gebracht , die we zelf hebben gemaakt. Tafels en stoelen voor de kinderopvang, en nieuw zand in de zandbak, Op de kinderopvang buiten thembalethu hebben we nieuwe schommels, ballen, schriften, verf spullen, tekenspullen, schoolborden, eten en ballonnen kunnen brengen.

10 nieuwe houten tafels besteld en gekocht voor de kids clubs, in Buffelspruit en Jeppes Reef.

Op het opvangkamp genaamd Orlando in Komatipoort, een project van Thembalethu, waar de mensen vechten om hun bestaan, hebben we voor 6 weken eten besteld en 3x zelf weggebracht. De mensen hier krijgen 1x per week op vrijdag een bezoek van Hannes Pieters, die eten regelt, en  die hun met raad en daad, lichamelijk en geestelijk bijstaat. Samen met een Pastor van de Anglicaanse Kerk. Het kerk gebouw bestaande uit pallets en plastic, 2,5 mtr breed en 8 mtr lang, daar ziet u een foto van. Daar wordt door de Pastor op zondag een viering gedaan voor Orlando.  Alvorens het eten wordt uitgedeeld, wordt er gebeden, wij hebben als bezoekers dit mogen meemaken en dit kunnen doen door uw steun. 

Op de fotopagina vind u een aantal foto's die wij u met trots kunnen tonen, om te laten zien dat u hieraan heeft meegewerkt. 
Wij hebben veel dank ontvangen van de mensen in Zuid Afrika en het is voor ons een onvergetelijke ervaring geweest. Nogmaals dank voor uw steun.

Gerard, Frieda, Maaike, Jacqueline, Erna en Peter.